Kääretortut

Porkkanakääretorttu

Tässä hieman erilainen variaatio porkkanakääretortusta vaniljamoussella, kinuskilla ja kanelikreemillä. 🥕🥕🥕

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kananmunaa
2 dl sokeria
75 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
2 dl porkkanaraastetta

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Raasta porkkanaraaste, sulata voi.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon sekä sulatettu voi.
5. Lisää lopuksi raastettu porkkana.
6. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
7. Paista uunissa keskitasolla noin 6-8 min.
8. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.
9. Anna jäähtyä.

VANILJAMOUSSE
350 g mascarpone​​​a
1,5 dl vispikerma​​​a
0,5 dl sokeriasokeria
0,5 rkl TaylorColl vanilla paste​​

1. Yhdistä keskenään mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljapasta, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
2. Nosta kylmään odottamaan täyttöä.

KINUSKI
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

1. Yhdistä kattilassa kuohukerma ja fariinisokeri.
2. Keitä seosta noin 10-12 min niin että seos paksuuntuu, anna jäähtyä.

KANELIKREEMI
125 g voita
3 dl tomusokeria
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeri​​​a

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi.
2. Lisää joukkoon kaneli ja vaniljasokeri.
3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, jatka vatkaamista kunnes kanelikreemi on kuohkeaa.

TÄYTTÖ & KORISTELU
1. Käännä kääretorttupohja toisin päin.
2. Levitä vaniljamousse kääretorttupohjan päälle.
3. Rullaa kääretorttu kääröksi leivinpaperia apuna käyttäen.
4. Levitä kinuskia lusikan avulla kääretorttupohjan päälle.
5. Laita kreemi pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla ja koristele pursottaen.
6. Lisää nonparelleja sekä kukkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *