Makeat piirakat

Geisha-vadelmapalat

GEISHAPOHJA
4 kananmunaa
3 dl sokeria
175 g voita
4.5 dl vehnäjauhoja
1 dl tumma kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200 g rouhittua geishasuklaata

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineen keskenään.
  4. Lisää kuivia aineita ja voita sekä maitoa vuorotellen kananmuna-sokeriseokseen nuolijalle käännellen.
  5. Lisää käännellen rouhitut geishasuklaat joukkoon.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle 42 x 4 x 29 cm kokoiseen vuokaan tai vaihtoehtoisesti pellille.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 15 min, älä paista liikaa ettei tule kuiva.
  8. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.

VADELMAKUORRUTE
250 g mascarponea
1.5 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2 rkl vadelmahilloa / vadelmamarmeladia
100 g tuoreita vadelmia

  1. Lisää kulhoon mascarpone, vispikerma, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon vadelmahillo ja tuoreet vadelmat ja sekoita.
  3. Lisää vadelmakuorrute geishapohjan päälle ja laita hetkeksi kylmään.

(3) Kommentit

  1. anni says:

    Kiitos ihanasta reseptistä! Tein näitä eilisiin juhliin ja olivat ihan superhyviä, vähän hienostuneemman tuntuinen vaihtoehto mokkapaloille 🙂

  2. Outi says:

    Kylläpä on herkullisen näköisiä. 😍 Mitähän nämä tykkäisivät pakastamisesta? 🤔

    1. says:

      Kiitos! 🙂 Pakastamisesta en osaa sanoa miten mascarponetäytteelle käy. Pohjan tietenkin voi pakastaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *