Kaakaoinen kääretorttupohja, pätkiskreemiä ja suklaista pätkiskastiketta.

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
- Paista noin 6-8 minuuttia.
- Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
- Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
- Anna jäähtyä.

PÄTKISKASTIKE
1 dl vispikermaa
0.5 dl siirappia
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
50 g pätkissuklaata (levyä)
- Lisää kattilaan kerma, siirappi, sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, keitä noin 5-10 min.
- Lisää joukkoon suklaa ja anna jäähtyä.

PÄTKISKREEMI
250 g voita
120 g pätkissuklaata (levyä)
250 g mascarponea
3 dl tomusokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
- Sulata pätkissuklaa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
- Lisää huoneenlämpöinen mascarpone joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten.
- Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä myös joukkoon kokoajan vatkaten.
- Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.
TÄYTTÖ JA KORISTELU
• Täytä kääretorttupohja kreemillä 2/3 osaa ja kastikkeella 1/3 osaa.
• Rullaa kääretorttu leivinpaperin väliin tiukalle ja laita kylmään.
• Siisti kääretortun reunat, nosta tarjoilualustalle.
• Levitä loput kastikkeesta päälle ja pursota kreemiä koristeeksi.
• Koristele suklaalla, suklaahipuilla ym.
