Kääretortut

Pätkiskääretorttu

Kaakaoinen kääretorttupohja, pätkiskreemiä ja suklaista pätkiskastiketta.

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja​​​
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
  4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista noin 6-8 minuuttia.
  6. Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
  7. Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
  8. Anna jäähtyä.

PÄTKISKASTIKE
1 dl vispikermaa
0.5 dl siirappia
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
50 g pätkissuklaata (levyä)

  1. Lisää kattilaan kerma, siirappi, sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, keitä noin 5-10 min.
  2. Lisää joukkoon suklaa ja anna jäähtyä.

PÄTKISKREEMI
250 g voita
120 g pätkissuklaata (levyä)
250 g mascarponea
3 dl tomusokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria

  1. Sulata pätkissuklaa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi.
  3. Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
  4. Lisää huoneenlämpöinen mascarpone joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten.
  5. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä myös joukkoon kokoajan vatkaten.
  6. Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.

TÄYTTÖ JA KORISTELU
• Täytä kääretorttupohja kreemillä 2/3 osaa ja kastikkeella 1/3 osaa.
• Rullaa kääretorttu leivinpaperin väliin tiukalle ja laita kylmään.
• Siisti kääretortun reunat, nosta tarjoilualustalle.
• Levitä loput kastikkeesta päälle ja pursota kreemiä koristeeksi.
• Koristele suklaalla, suklaahipuilla ym.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *