Kreemikakut

Prinsessakakku

Kesän herkullinen ja mehevä prinsessakakku. Kakku sisältää kääretorttupohjan, itse keitettyä vaniljacurdia ja vaniljakreemiä, tuoreita vadelmia, vispikermaa sekä marsipaanikuorrutteen.

KÄÄRETORTTUPOHJA
4 Kananmunaa
1.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja

  1. Vatkaa kananmunat ja sokerit paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet siivilän läpi varovasti vaahtoon käännellen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  4. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  5. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille, irroita pohjapaperi.

VADELMACURD
(Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös valmista vadelmahilloa)
500 g pakastevadelmia
1 dl sokeria
100 voita
2 keltuaista
tilkka sitruunamehua

  1. Keitä pakastavadelmia kattilassa noin 10 min.
  2. Paseeraa vadelmista siemenet pois ja kaada paseerattu vadelmaseos takaisin kattilaan.
  3. Lisää joukkoon voi ja sokeri, keittele sen verran että voi sulaa joukkoon.
  4. Ota kattila pois levyltä ja lisää vispilällä vatkaten joukkoon kananmunan keltuaiset yksitellen. Nosta kattila takaisin liedelle.
  5. Keitä vadelmacurdia noin 15-20 min niin kauan kunnes tahna alkaa jämäköityä.
  6. Kaada vadelmacurd lasipurkkiin ja nosta jääkkaappiin jähmettyyn.

VANILJAKREEMI
(Vaihtoehtoisesti voit ostaa valmiin Valion / Kinuskikissan vaniljakreemin)

2 dl maitoa
2 keltuaista
0.75 dl sokeria
1.5 rkl vehnäjauhoa
1.5 rkl perunajauhoa
Vaniljapastaa

  1. Lisää kulhoon kananmunan keltuaiset, sokeri, vehnäjauho ja perunajauho, sekoita lusikalla tiivis seos.
  2. Lisää kattilaan maito ja vaniljapasta, keitä seosta niin kauan että lämpiää, ota kattila liedeltä.
  3. Kaada maitoseos kulhoon keltuais-jauhoseoksen joukkoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
  4. Kaada seos takaisin kattilaan, keitä kreemiä niin kauan kunnes pulpahtaa kerran ja muuttuu tahmaiseksi kreemiksi.
  5. Lisää kreemi puhtaaseen kulhoon ja laita kelmu päälle ja nosta jääkkappiin jähmettyyn.

KAKUN TÄYTTÖ
4 dl vispikermaa
Vaniljasokeria
Vadelmacurd
Vaniljakreemijauhe
Tuoreita vadelmia 100 g
Vaniljakreemi
Maitoa
Rengasvuoka tai reunakalvoa
(Itse keitettyä vadelmacurdia jää yli, älä laita kaikkia kakkuun).

1. Ota kääretorttupohjasta 20 cm halkaisijalla muotilla kolme pohjan palasta, osa tulee pienistä palasista.
2. Vatkaa 4 dl vispikermaa, johon lisätty vaniljasokeria joukkoon ja hiukan vaniljakreemijauhetta jämäköittämään vaahdotettua vispikermaa.
3. Nosta ensimmäinen pohja alustan päälle, laita rengasvuoka tai reunakalvo pohjan ympärille.
4. Kostuta pohja maito-vaniljasokeri seoksella, lisää päälle puolet vispikermasta, kerros vadelmacurdia ja tuoreet vadelmat.
5. Nosta seuraava pohja päälle, kostuta pohjaa, lisää loput vispikermat ja vaniljakreemiä kerros.
6. Nosta kolmas pohja päälle ja kostuta, laita kelmu päälle ja laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

KUORRUTUS
6 dl vispikermaa
Vaniljasokeria
Vaniljakreemijauhetta
500 g vaaleanpunaista marsipaania
50 g valkosuklaata
Koristerakeita
Vaahtokarkkeja

  1. Vispaa 6 dl vispikermaa, johon lisätty vaniljasokeria ja vaniljakreemijauhetta niin että vaahdotettu vispikerma jämäköityy.
  2. Ota kakkupohja jääkaapista, kuoruta kakku vispikermalla reunoita tasaiseksi ja nosta päälle vispikermaa enemmän ja muotoile pyöreä päällinen. Nosta jääkaappiin hetkeksi.
  3. Kaulitse tomusokerin avulla marsipaani isoksi pyöreäksi levyksi, nosta marsipaanikuorrute kakun päälle leivinpaperin avulla, leikkaa reuna tasaiseksi.
  4. Sulata valkosuklaa, valuta valkosuklaasta pyöreitä renkaita kakun päälle, jonka jäälle lisäät koristerakeet, vaahtokarit ym. koristeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *