Kakut

Tuplakakku

Tämä ihana ja mehevä suklainen tuplakakku on helppo valmistaa ja herkullinen tarjottava vaikka isänpäivään tai jouluun.

SUKLAAKAKKUPOHJA
150 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kuumaa vettä

  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen, suihkuta vuokaspray 20 cm kakkuvuokaan ja laita pohjalle pala leivinpaperia.
  2. Sulata suklaa ja yhdistä tämä rypsiöljyn kanssa.
  3. Yhdistä keskenään kananmunat ja sokeri, vatkaa nämä vaahdoksi.
  4. Lämmitä vesi kuumaksi.
  5. Yhdistä keskenään kuivat aineet kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vehnäjauho.
  6. Lisää kananmuna-sokerivaahdon joukkoon suklaaseos, kuivat aineet sekä kuuma vesi pienissä erissä ja sekoita taikina lopuksi hyvin.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uuniin keskitasolla noin 50 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
  8. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa tarjoilualustalle.

TUPLATÄYTE
2 dl kuohu- tai vispikermaa
6 kpl Tupla maxi -suklaapatukkaa

  1. Yhdistä kattilaan keskenään kerma ja paloitellut suklaat.
  2. Sulata suklaat kerman joukkoon pienellä lämmöllä.
  3. Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin kylmään yli 4 tunniksi.
  4. Vatkaa lopuksi tuplatäyte jämäkäksi vaahdoksi.

SUKLAATÄYTE
125 g maito- tai tummaa suklaata
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,75 dl matelirouhetta

  1. Yhdistä kerma ja suklaat, sulata esim. mikrossa ja lisää lopuksi joukkoon mantelirouhe.

KAKUN TÄYTTÄMINEN & KORISTELU
Suklaatäyte
Tuplatäyte
Tupla -suklaapatukoita
Tupla Crispy Puffs -suklaata
Koristerakeita

  1. Lisää kakkupohjan päälle suklainen täyte.
  2. Suklaatäytteen päälle lisää tuplatäyte.
  3. Koristele kakku suklaapatukan palasilla, crispy puffs -suklailla sekä koristerakeilla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *