Tämä ihana ja mehevä suklainen tuplakakku on helppo valmistaa ja herkullinen tarjottava vaikka isänpäivään tai jouluun.

SUKLAAKAKKUPOHJA
150 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kuumaa vettä
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen, suihkuta vuokaspray 20 cm kakkuvuokaan ja laita pohjalle pala leivinpaperia.
- Sulata suklaa ja yhdistä tämä rypsiöljyn kanssa.
- Yhdistä keskenään kananmunat ja sokeri, vatkaa nämä vaahdoksi.
- Lämmitä vesi kuumaksi.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vehnäjauho.
- Lisää kananmuna-sokerivaahdon joukkoon suklaaseos, kuivat aineet sekä kuuma vesi pienissä erissä ja sekoita taikina lopuksi hyvin.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uuniin keskitasolla noin 50 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
- Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa tarjoilualustalle.

TUPLATÄYTE
2 dl kuohu- tai vispikermaa
6 kpl Tupla maxi -suklaapatukkaa
- Yhdistä kattilaan keskenään kerma ja paloitellut suklaat.
- Sulata suklaat kerman joukkoon pienellä lämmöllä.
- Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin kylmään yli 4 tunniksi.
- Vatkaa lopuksi tuplatäyte jämäkäksi vaahdoksi.

SUKLAATÄYTE
125 g maito- tai tummaa suklaata
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,75 dl matelirouhetta
- Yhdistä kerma ja suklaat, sulata esim. mikrossa ja lisää lopuksi joukkoon mantelirouhe.

KAKUN TÄYTTÄMINEN & KORISTELU
Suklaatäyte
Tuplatäyte
Tupla -suklaapatukoita
Tupla Crispy Puffs -suklaata
Koristerakeita
- Lisää kakkupohjan päälle suklainen täyte.
- Suklaatäytteen päälle lisää tuplatäyte.
- Koristele kakku suklaapatukan palasilla, crispy puffs -suklailla sekä koristerakeilla.

