Kääretortut

Mokkapalakääretorttu

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja​​​
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
  4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista noin 6-8 minuuttia.
  6. Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
  7. Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
  8. Anna jäähtyä.

MOKKAPALATÄYTE
150 g voita
6 dl tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
1,5 tl vaniljasokeria

  1. Yhdistä pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja kahvi keskenään.
  2. Vatkaa seos kuohkeaksi, lisää tarvittaessa kahvia.
  3. Levitä puolet täytteestä kääretorttupohjan päälle.
  4. Kääri kääretorttu rullaksi ja nosta kylmään.

KUORRUTE
25 g voita
1 rkl kahvia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
1,25 dl tomusokeria
125 g mascarponea

  1. Sekoita sulatettu voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kahvi keskenään.
  2. Valuta kuorrutus kääretortun päälle.
  3. Ota puolet mokkapalatäytteestä ja vatkaa täyte mascarponen kanssa yhteen.
  4. Koristele mascarponekuorrutteella.
  5. Viimeistele kääretorttu nonparelleilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *