
BAGELIT 🥯
(8 kpl)
2,5 dl maitoa
25 g voita
1 kananmunan keltuainen (säästä valkuainen)
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
2.5 litraa vettä
1 rkl sokeria
Unikonsiemeniä
- Lämmitä maito ja sulata voi.
- Lisää yleiskoneen kulhoon maito, voi, keltuainen, kuivahiiva, sokeri ja suola sekä puolet jauhoista.
- Vaivaa taikinaa ja lisää pienissä erissä loput vehnäjauhoista.
- Taikina on valmista kun irtoaa yleiskoneen kulhon reunoilta.
- Lisää kulhon päälle kelmu ja anna kohota 40 min.
- Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi, anna kohotoa vielä 20 min.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Lisää kattilaan vesi ja anna kiehua.
- Ota pyöreistä bagel palloista esim. tyllan avulla keskusta pois.
- Nosta bagelit kiehuvaan veteen yksitellen ja anna olla noin 30 sekuntia/puoli ja käännä.
- Nosta bagelit kattilasta leivinpaperin päälle pellille.
- Voitele bagelit kananmunan valkuaisella ja nostele päälle unikonsiemeniä
- Paista bageleita uunissa n. 20 min.
Tarjoile erilaisten täytteiden kera. 🥯

