Leivät

Bagelit

BAGELIT 🥯
(8 kpl)
2,5 dl maitoa
25 g voita
1 kananmunan keltuainen (säästä valkuainen)
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja

2.5 litraa vettä
1 rkl sokeria
Unikonsiemeniä

  1. Lämmitä maito ja sulata voi.
  2. Lisää yleiskoneen kulhoon maito, voi, keltuainen, kuivahiiva, sokeri ja suola sekä puolet jauhoista.
  3. Vaivaa taikinaa ja lisää pienissä erissä loput vehnäjauhoista.
  4. Taikina on valmista kun irtoaa yleiskoneen kulhon reunoilta.
  5. Lisää kulhon päälle kelmu ja anna kohota 40 min.
  6. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi, anna kohotoa vielä 20 min.
  7. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  8. Lisää kattilaan vesi ja anna kiehua.
  9. Ota pyöreistä bagel palloista esim. tyllan avulla keskusta pois.
  10. Nosta bagelit kiehuvaan veteen yksitellen ja anna olla noin 30 sekuntia/puoli ja käännä.
  11. Nosta bagelit kattilasta leivinpaperin päälle pellille.
  12. Voitele bagelit kananmunan valkuaisella ja nostele päälle unikonsiemeniä
  13. Paista bageleita uunissa n. 20 min.

Tarjoile erilaisten täytteiden kera. 🥯

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *