Juustokakut

Biscoff – Mansikka -juustokakku

Kesäinen juusto Biscoff -keksipohjalla, Biscoff- ja mansikkatäytteellä.

POHJA
250 g Biscoff- keksejä
90 g voita
1 rkl maitoa

200 g Biscoff-levitettä

  1. Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään.
  2. Laita tarjoiluastialle rengasvuoka noin 20 cm halkaisijaltaan, johon suihkutettu vuokaspray.
  3. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille tasaisesti ja nosta kylmään.
  4. Keksipohjan kovettamisen jälkeen lisää Biscoff-keksilevitettä pohjan päälle.

BISCOFF -TÄYTE
200 g Biscoff-levitettä
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
100 g creme fraicea
125 g mascarponea
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

  1. Lisää liivatteet kylmään veteen.
  2. Yhdistä keskenään Biscoff-levite, mascarpone, creme fraice, tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita keskenään.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma ja flora vanilla.
  4. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  5. Yhdistä liivateseos biscoff-seoksen joukkoon ja sekoita.
  6. Lisää lopuksi joukkoon myös kermaseos.
  7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään.

MANSIKKATÄYTE
250 g pakaste tai tuore mansikkaa
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
100 g creme fraicea
125 g mascarponea
1 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

  1. Keitä pakastemansikat pehmeäksi.
  2. Soseuta mansikat blenderin avulla.
  3. Lisää liivatteet kylmään veteen.
  4. Yhdistä keskenään soseutetut mansikat, mascarpone, creme fraice, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita keskenään.
  5. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma ja flora vanilla.
  6. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  7. Yhdistä liivateseos mansikkaseoksen joukkoon ja sekoita.
  8. Lisää lopuksi joukkoon myös kermaseos.
  9. Kaada mansikkatäyte Biscoff-täytteen päälle ja nostaan kylmään yli 4 tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.

KORISTELU
100 g voita
100 g valkosuklaata
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Biscoff-keksit
Tuoreita mansikoita
Koristerakeita
Kukkia

  1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa voi valkoiseksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja jatka vatkaamista.
  4. Tomusokerin voi lisätä pienissä erissä ja vatkaa kuohkeaksi kreemiksi.
  5. Nostele kreemi pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla ja koristele kakku pursotuksen, keksein, tuorein mansikoin.
  6. Lisää halutessasi koristerakeita ja kukkia koristeeksi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *