Makeat piirakat

Runebergin piirakka

Herkullinen ja mehevä Runebergin piirakka, unohtamatta tietenkään reilua kuorrutetta.

PIIRAKKAPOHJA
200 g voita
2 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
100 g mantelijauhetta
100 g piparkakkuja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen joukkuun sekoittaen samalla.
  3. Yhdistä kuivat aineet mantelijauhe, vehnäjauho, murskatut piparkakut, kardemumma, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  4. Lisää kuivat aineet pienissä erissä joukkoon vuorotellen kuohukerman kanssa ja sekoita.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (koko n. 45 x 30 cm).
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.

SOKERISIIRAPPI
1 dl vettä
1 dl sokeria

7. Keitä niin kauan kunnes sokeri on sulat.
8. Voitele sutin avulla piirakkapohja sokerisiirapilla.

VADELMAMARMELADI (kaupan valmista)
9. Painele esim. pillin avulla reikiä piirakkapohjaan.
10. Voitele veitsen avulla pohja reilulla kerroksella vadelmamarmeladia, niin että marmeladia menee myös koloihin.

TOMUSOKERIKUORRUTE
500 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
0.75 dl maitoa
0.75 dl voita

11. Sulata voi ja anna jäähtyä.
12. Yhdistä keskenään tomusokeri, huoneenlämpöinen maito ja voi.
13. Vatkaa kunnes väri muuttuu vaaleammaksi.
14. Levitä kuorrute lusikan avulla piirakkapohjan päälle.
15. Koristele pakastekuivatuilla vadelmilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *