
PÄTKIS -KUPPIKAKUT
12 kpl isoa tai 24 kpl mini
1dl rypsiöljyä tai 100 g voita
1.5 dl piimää
2 kananmunaa
1 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
120 g pätkis suklaata
- Sulata voi, anna jäähtyä.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Pilko suklaa rouheeksi.
- Yhdistä rypsiöljyn tai voin kanssa samaan kulhoon kananmunat ja piimä.
- Kääntele joukkoon kuivat aineet ja lopuksi rouhittu suklaa.
- Pursota pussin avulla kuppikakkuvuokiin ja paista 175 asteessa noin 15-17 min.
- Anna jäähtyä.

PÄTKISKUORRUTE
250 g voita
120 g pätkis suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
0.5 dl vispikermaa
8. Sulata pätkis suklaa, anna jäähtyä.
9. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi noin (5min).
10. Lisää joukkoon suklaa, jatka vatkaamista.
11. Yhdistä joukkoon vaniljasokeri, kaakaojauhe, tomusokeri ja vatkaa.
12. Lisää joukkoon myös vispikerma ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi.
13. Kuorruta kuppikakut pursotuspussin ja tyllan avulla.
14. Koristelu pätkis suklaan palasilla ja kaakaojauheella.

