Juustokakut

Piparkakku -britajuustokakku

Joulun herkullisin juustokakku, perinteistä britakakkua joka maustettu piparilla ja kanelilla sekä täytteenä kinuskikastiketta, puolukkahilloa ja vaniljainen juustokakkutäyte.

BRITAKAKKUPOHJA
150 g voita
1.5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 tl piparkakkumaustetta
1.5 dl maitoa

  1. Erottele kananmunista keltuaiset (valkuaisia tarvitset marengissa).
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  3. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen.
  4. Yhdistä kuivat aineet joukkoon ja sekoita, lsää lopuksi maito.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

KANELIMARENKI
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl kanelia

6. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
7. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä joukkoon sekä kaneli, vatkaa kunnes on valmis kova vaahto.
8. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle.
9. Paista 175 asteissa uunissa noin 30 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.

KINUSKIKASTIKE
0.5 dl kuohukermaa
0.5 dl fariinisokeria
50 g voita
0.5 dl kondensoitua maitoa

10. Lisää kattilaan kuohukerma, fariinisokeri ja voi.
11. Keitä seosta noin 5 min, ota kattila liedeltä.
12. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
13. Nosta kinuskikastike kylmään.

PUOLUKKAHILLO
3-4 rkl valmista puolukkahilloa tai vaihtoehtoisesti voit valmistaa itse.

VANILJAINEN JUUSTOKAKKUTÄYTE
250 g mascarponea
1.5 dl flora vanillaa
1.5 dl vispikermaa
2 dl kondensoitua maitoa
0.5 tl kanelia
1.5 tl vaniljasokeria
0.5 dl tomusokeria
5 liivatetta

14. Laita liivatteet kylmään veteen. 
15. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi. 
16. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää joukkoon kondensoitu maito, vaniljasokeri, tomusokeri ja kaneli.
17. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
18. Lisää liivateseos mascarponeseoksen joukkoon.
19. Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.

KAKUN TÄYTTÖ + KORISTELU
20. Ota britakakkupohjasta kaksi palasta halkaisijaltaan noin 18 cm, voit myös vaihtoehtoisesti tehdä halkaisijaltaan isomman kakun, ota tällöin toinen palasista kahdessa osassa.
21. Nosta toinen britakakkupohja tarjoilualustalle (jos teet isomman kuin 18 cm halkaisijaltaan olevan kakun niin laita alimmaiseksi kerrokseksi kaksiosainen pala).
22. Levitä britakakkupohjan päälle kylmä kinuski ja kerros puolukkahilloa.
23. Laita reunavuoka tai reunakalvo kiinni kakkupohjan ympärille (suihkuta reunoille vuokaspray).
24. Kaada vaniljainen juustokakkutäyte kinuskin ja puolukkahillon päälle.
25. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
26. Nosta tämän jälkeen vielä toinen britakakkupohja vaniljatäytteen päälle.
27. Nosta jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.
28. Koristele kakku pipareilla, sokerimassa lumihiutaleilla, koristerakeilla ja tomusokerilla.

(20) Kommentit

  1. Minna says:

    Jos tän tekee päivää ennen tarjoilua, niin mitenköhän tuolle britakakulle käy jääkaapissa? 🤔 Mietin vaan, kokeilisinko ensi viikolla juhliin.

    1. says:

      Säilyy jääkaapissa hyvänä vaikka edellisenä päivänä tekee. 🤗

  2. Tiina Myllyniemi says:

    Miten teit lumihiutaleet

    1. says:

      Lumihiutaleet tehty sokerimassasta muotilla.

  3. Emma says:

    Aivan ihana kakku ja koristelu! Mitä kaikkea olet käyttänyt koristeluun? 🙂

    1. says:

      Koristelussa käytetty suklaisia tähtiä, koristerakeita, sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita ja pipareita, jotka koristeltu pikeerillä.

  4. Mirja says:

    Ihanan herkullisen näköinen kakku! Millä voisi korvata tuon flora vanillan, kun porukassa yksi allerginen vaniljalle?

    1. says:

      Hei,
      Flora vanillan voi korvata vispikermalla.

  5. Oona says:

    Meneekö tuon alemman kakkupohjan marenki miten löllöksi jos tekee edellisenä päivänä? 🙂

    1. says:

      Hei, Kakku kannattaa valmistaa aina edellisenä päivänä että juustokakkukerros maustuu ja hyytyy kunnolla. Alemman kakkupohjan marenki menee aikalailla kasaan juustokakkukerroksen alla.

      1. Piia says:

        Hei, millä korvaisin kondensoidut maidot reseptissä? Joukossa on laktoosittomia syöjiä.😊

        1. says:

          Kondensoidun maidon voi korvata esim. vaniljatuorejuustolla, toki kannattaa lisätä esim. vispikermaa lisäksi.

  6. Anniina says:

    Miten tästä saisi gluteenittoman version?

    1. says:

      Vehnäjauhot voi vaihtaa gluteenittomiin jauhoihin.

  7. Anna says:

    Hei
    Voiko kondensoitua maitoa korvata millään? Laktoosittonana pitäisi pystyä kakku tekemään. Kiitos

    1. says:

      Kondensoidun maidon voi korvata esim. vaniljatuorejuustolla, toki kannattaa lisätä esim. vispikermaa lisäksi.

  8. Anna says:

    Hei
    Voiko kondensoitua maitoa korvata millään? Laktoosittomana pitäisi saada tehtyä. Kiitos.

    1. says:

      Kondensoidun maidon voi korvata esim. vaniljatuorejuustolla, toki kannattaa lisätä esim. vispikermaa lisäksi.

  9. Paula says:

    Hei,
    Näyttää niin herkulliselta😋haluaisin kokeilla gluteenittomana,mitähän pitäisi muuttaa,oletko kokeillut?🤗

    1. says:

      Kiitos! 🙂 vehnäjauhot voit vaihtaa gluteenittomiin jauhoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *