Kääretortut

Tuplakääretorttu

TUPLATÄYTE
4 dl kuohukermaa
6 kpl Tupla maxi -suklaapatukka 50g

1. Pilko Tupla maxi -suklaapatukat palasiksi.
2. Lisää kattilaan kuohukerma ja suklaan palaset.
3. Sulata suklaat kerman joukkoon pienellä lämmöllä.
4. Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin kylmään noin 4 tunniksi.

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja​​​
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen sekä maito.
4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista noin 6-8 minuuttia.
6. Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, joka on sokeroitu.
7. Irrota leivinpaperi pohjan päältä.
8. Anna jäähtyä.

TÄYTTÄMINEN & KORISTELU
Kääretorttupohja
Tuplatäyte
250 g mascarpone
1 dl tomusokeria
Tupla Crispy puffs -pussi

300 g maitosuklaata
3 rkl rypsiöljyä
0,75 dl mantelirouhetta

1. Vatkaa kylmä tuplatäyte jämäkäksi vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa mascarpone ja tomusokeri joukkoon.
2. Pilko puolet Tupla crispy suklaista pieniksi palasiksi.
3. Levitä puolet tuplatäytteestä kääretorttupohjan päälle ja Tupla crispy suklaan palaset.
4. Kääri kääretorttu leivinpaperin avulla tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi kylmään.
5. Sulata maitosuklaa ja lisää joukkoon rypsiöljy sekä mantelirouhe.
6. Kaada suklaakuorrute kylmän kääretorttupohjan päälle ohueksi kerrokseksi ja nosta kylmään.
7. Lisää loppu tuplatäytteestä pursotuspussiin ja koristele kääretorttu ja lisää koristeeksi Tupla crispy -suklaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *