Pullat

Mustikka -juustokakkupullat

Pehmeät mustikkaiset pullat juustokakkutäytteellä ja muruseoksella.

PULLATAIKINA
12 kpl

2,5 dl maitoa
1,5 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
75 g voita
noin 7 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä maito.
2. Lisää yleiskoneen kulhoon maito.
3. Sulata voi pehmeäksi.
4. Lisää maidon joukkoon hiiva, sokerit, suola, kardemumma ja kananmuna.
5. Lisää jauhoja vähitellen sekä pehmeä voi, vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
6. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 40 min.
7. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele pyöreiksi pulliksi.
8. Laita pullat kahdelle pellille kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi.

MURUSEOS
50 g voita
1 dl sokeria tai fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

JUUSTOKAKUTÄYTE
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g paskaste tai tuoreita mustikoita

  1. Valmista muruseos, sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet, nypi sormin murumaiseksi.
  2. Paina lasin avulla pullien keskelle pyöreä painauma ja voitele pullan reunat kananmunalla.
  3. Lisää vaniljatuorejuustoa pullien keskelle noin ruokalusikallisen verran sekä mustikoita.
  4. Lisää muruseosta pullien päälle, jätä osa  muruseoksesta uunista tulleiden pullien päälle.
  5. Paista pullia 200 asteessa noin 15-18 min.
  6. Tarjoile uunista tulon jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *