This is Google's cache of https://www.vanillacakes.fi/2021/11/30/glogijuustokakku/. It is a snapshot of the page as it appeared on 10 Mar 2024 14:20:06 GMT. The current page could have changed in the meantime. Tgħallem iktar.
Full versionText-only versionView source
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.
Glögijuustokakku - VANILLACAKES
Juustokakut

Glögijuustokakku

Jouluinen glögijuustokakku piparkakkupohjalla, vaniljatäytteellä ja piparkakkukastikkeella.

PIPARKAKKUPOHJA
0.5 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 dl piimää
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1.5 vehnäjauhoja
0.5 rkl piparkakkumaustetta

1. Laita uuni lämpiään 175 astetta. 
2. Voitele 18 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit. 
3. Yhdistä keskenään kananmuna, rypsiöljy ja sokerit.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. 
5. Kaada kuivat aineet vuorotellen piimän kanssa kananmuna-rypsiöljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin käännellen. 
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista alatasolla noin 25-30 minuuttia. 
7. Kuumoa hieman jäähtyneet pohjat ritilälle ja kääri pohja kelmuun.

PIPARKAKKUKASTIKE
50 g voi
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl kuohukermaa
0.5 dl kondensoitua maitoa
0.5 tl kanelia
0.5 tl piparkakkumaustetta

8. Lisää kattilaan voi, fariinisokeri, kuohukerma, kaneli, piparkakkumauste ja keitä noin 5 min.
9. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekoittaen.
10. Nosta jääkaappiin kylmään.

VANILJATÄYTE
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanillaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 dl tomusokeria
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatetta

11. Laita liivatteet kylmään veteen.
12. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
13. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää joukkoon kondensoitu maito, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri.
14. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
15. Lisää liivateseos mascarponeseoksen joukkoon.
16. Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.

KAKUN TÄYTTÖ
17. Laita tarjoilualustalle piparkakkupohja, lisää rengasvuoka ympärille niin että reunoille jää tilaa noin 1-2 cm, suihkuta vuoan reunoille vuokaspray.
18. Levitä kakkupohjan päälle piparkakkukastike ja piparkakkumurua.
19. Valuta vaniljatäyte reunoille ja kakkupohjan päälle.
20. Laita kylmään noin 4 tunniksi ennen glögikiilteen tekemistä.

GLÖGIKIILLE
1.5 dl Marli glögi tiivistettä
1.5 dl vettä
4 liivatetta

21. Laita liivatteet kylmään veteen.
22. Lisää kattilaan glögitiiviste ja vesi, keitä kiehumispisteeseen.
23. Lisää puristetut liivatteet joukkoon.
24. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoittaen.
25. Lisää glögikiille jähmettyneen ja kylmän kakun päälle.
26. Laita kylmään yönyli.
27. Koristele kakku kekseillä, marengeilla ja sokeristerakeilla ym.

(5) Kommentit

  1. Katja Korkiakoski says:

    Mistä olet löytänyt lumihiutaleen näköisiä koristeita? 🙂

    1. says:

      Lumihiutaleet tehty muotilla sokerimassasta.

      1. Nelli says:

        Voiko kakkupohjan tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä? Entä piparkakkukastike, voisiko sen tehdä jo päivää ennen valmiiksi? 🙂

        1. says:

          Kakkupohjan voi tehdä edellisenä päivänä.

  2. Nelli says:

    Aineissa ei lue mitään piparkakkumurusta? Laitetaanko siis piparkakkukastikkeen päälle piparkakkumurskaa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *