Kreemikakut

Pätkissuklaakakku

Pätkissuklaata kolmessa eri muodossa ei voi olla kuin hyvää! Mehvä ja suklainen kakkupohja, pätkissuklaakreemiä, valkosuklaamoussea, pätkissuklaakastiketta ja pätkissuklaa hippua. Kakkua riittää noin 15-20 hengelle.

SUKLAAKAKKUPOHJA
4 kananmunaa
2.5 dl rypsiöljyä
1.25 dl huoneenlämpöistä maitoa 
1.25 dl kuumaa vettä
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1.25 dl tummaa kaakaojauhetta
1.5 rkl leivinjauhetta
1.5 rkl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta. 
2. Voitele kaksi 20 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit. 
3. Yhdistä keskenään kananmunat ja rypsiöljy. 
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. 
5. Kaada kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin käännellen. 
6. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista alatasolla noin 35-40 minuuttia. 
7. Kuumoa hieman jäähtyneet pohjat ritilälle ja kääri pohjat kelmuihin. Anna jäähtyä ennen täytteiden tekemistä.

PÄTKISSUKLAAKREEMI
450 g voita
200 g pätkissuklaata
1 rkl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
250 g mascarponea
1.25 dl kaakaojauhetta

8. Sulata pätkissuklaa ja anna jäähtyä. 
9. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi. 
10. Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten. 
11. Lisää huoneenlämpöinen mascarpone joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten. 
12. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pienissä erissä myös joukkoon kokoajan vatkaten. 
13. Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.

PÄTKISSUKLAAKASTIKE
1 dl vispikermaa
0.5 dl siirappia
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
50 g pätkissuklaata

14. Lisää kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, anna jäähtyä.

VALKOSUKLAAMOUSSE
350 g mascarponea
150 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria

15. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
16. Yhdistä mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa valkosuklaa joukkoon.
17. Laita kylmään odottamaan kakun täyttöä.

KAKUN TÄYTTÖ
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Teippiä
Maitoa
Vaniljasokeria
Pursotuspussi
Tylla
Kelmua
Pätkiskeksejä
Pätkissuklaata
Koristerakeita
Fariinisokeria
Kultaista glitterväriä

18. Laita suklaakreemiä pursotuspussiin, (kreemiä kannattaa vatkata vielä juuri ennen pursotuspussiin laittoa). 
19. Halkaise kakkupohjat kahteen osaan niin, että tulee 4 kpl kakkupohjia.
20. Laita kakkualustalle yksi pohjista ja kiedo reunakalvo ympärille ja teippaa tiiviisti.
21. Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esim. sutia apuna käyttäen. 
22. Laita suklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän mallisesti muutama kerros.
23. Levitä keskelle pätkissuklaakastiketta.
24. Lisää kerros valkosuklaamoussea pätkissuklaakastikkeen päälle sekä ripottele päälle pätkissuklaa hippuja.
25. Jatka edellisen mukaan kohtia 21-24 yhteensä kolmeen väliin. 
26. Kostuta myös päällinen kansi ja laita kelmu päälle, nosta kakku jääkaappiin kovettumaan. 

KREEMAUS
27. Vatkaa jäljellä olevaa kreemiä vielä että tulee kuohkeaa ennen kreemausta, laita kerros kreemiä palettiveitsellä ja tasoita kakun pintaa muovisella raapalla, laita jääkaappiin jähmettymään. 
28. Toista vielä muutaman kerran edellinen ja tasoita kakun pinta. Laita kylmään. 

KORISTELU
29. Vatkaa jäljellä olevaa suklaakreemiä kuohkeaksi, laita kreemiä pursotuspussiin, jossa tylla. Pursota kakun päälle ja laita pätkiskeksit väleihin
30. Lisää koristeeksi esim. koristerakeita, suklaan palasia, glitterväriä sekä fariinisokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *