
Jouluinen suklaajuustokakku piparipohjalla.
PIPARKAKKUPOHJA
200 g piparkakkuja
80 g voita
1 rkl maitoa
1. Sulata voi.
2. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi.
3. Yhdistä voi ja piparkakut ja maito.
4. Suihkuta vuokspray rengasvuokaan, jonka halkaisija noin 18 cm, korkeus noin 7 cm.
5. Painele piparkakkuseos pohjalle ja reunoille esim. juomalasia käyttäen.
6. Laita jääkaappiin kylmään täytteen teon ajaksi.

SUKLAATÄYTE
200 g tummaa suklaata
1 dl flora vanilla
1.5 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
2. Laita liivatteet kylmään veteen.
3. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
4. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää joukkoon jäähtynyt suklaa ja vaniljasokeri.
5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon, lisää liivateseos suklaan ja mascarponen joukkoon.
6. Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.
7. Kaada suklaatäyte piparkakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin kylmään tunnin ajaksi.

VALKOSUKLAATÄYTE
200 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1 dl Flora vanilla
1.5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
0.5 dl tomusokeria
3 liivatetta
1. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
2. Laita liivatteet kylmään veteen.
3. Yhdistä flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
4. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone ja lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaa, vaniljasokeri ja tomusokeri.
5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon. Lisää seos valkosuklaan ja mascarponen joukkoon.
6. Yhdistä pienissä erissä kermaseos joukkoon ja sekoita hyvin.
7. Kaada valkosuklaatäyte suklaakerroksen päälle ja nosta jääkaappiin kylmään yönyli tai yli 4 tunniksi.

KORISTELU
Koristeina käytetty sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita muotilla, vaahtokarkkeja, marenkeja sekä pipareita, jotka koristeltu pikeerillä.
Ihanaa joulunodotusta!