Korvapuustipäivää vietetään 4.10, tässä kahvipöytään näyttävä ja herkullinen korvapuustikääretorttu resepteineen. Kardemummainen kääretorttupohja, kanelilevite, vaniljatäyte sekä kanelinen kuorrute.

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista uunissa keskitasolla noin 6-8 min.
- Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi, anna jäähtyä.

KANELILEVITE
50 g voita (huoneenlämpöinen)
0,5 dl fariinisokeria
3 tl kanelia
- Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita.
- Voitele jäähtynyt kääretorttupohja levitteellä.
VANILJATÄYTE
350 g mascarponea
2 dl vispikermaa
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
- Yhdistä kaikki aineet keskenään ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
- Levitä vaniljatäytteestä 2/3 osaa kääretorttupohjan sekä kanelilevitteen päälle.
- Rullaa kääretorttu rullalle leivinpaperin avulla ja nosta jääkaappiin.

KANELIKUORRUTE
50 g voita
125 g tomusokeria
1 rkl kahvia
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Lisää joukkoon tomusokeri, kahvi, kaneli ja vaniljasokeri.
- Pursota esim. pursotuspussin avulla kuorrute kääretortun päälle tai levitä lusikan avulla.
KORISTELU
Vaniljatäyte
Raesokeria
Pieniä korvapuusteja
Kanelia
- Lisää loput vaniljatäytteestä pursotuspussiin ja koristele käärettorttu haluamallasi tavalla, lisää tarvittaessa myös raesokeria, pieniä korvapuusteja ja kanelia.
