Kääretortut

Korvapuustikääretorttu

Korvapuustipäivää vietetään 4.10, tässä kahvipöytään näyttävä ja herkullinen korvapuustikääretorttu resepteineen. Kardemummainen kääretorttupohja, kanelilevite, vaniljatäyte sekä kanelinen kuorrute.

KÄÄRETORTTUPOHJA
5 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon.
  4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista uunissa keskitasolla noin 6-8 min.
  6. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi, anna jäähtyä.

KANELILEVITE
50 g voita (huoneenlämpöinen)
0,5 dl fariinisokeria
3 tl kanelia

  1. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita.
  2. Voitele jäähtynyt kääretorttupohja levitteellä.

VANILJATÄYTE
350 g mascarponea
2 dl vispikermaa
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria

  1. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Levitä vaniljatäytteestä 2/3 osaa kääretorttupohjan sekä kanelilevitteen päälle.
  3. Rullaa kääretorttu rullalle leivinpaperin avulla ja nosta jääkaappiin.

KANELIKUORRUTE
50 g voita
125 g tomusokeria
1 rkl kahvia
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Lisää joukkoon tomusokeri, kahvi, kaneli ja vaniljasokeri.
  3. Pursota esim. pursotuspussin avulla kuorrute kääretortun päälle tai levitä lusikan avulla.

KORISTELU
Vaniljatäyte
Raesokeria
Pieniä korvapuusteja
Kanelia

  1. Lisää loput vaniljatäytteestä pursotuspussiin ja koristele käärettorttu haluamallasi tavalla, lisää tarvittaessa myös raesokeria, pieniä korvapuusteja ja kanelia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *