Macaronit

Helpot ja nopeat macaronit

MACARONIT 12 kpl
 55 g kananmunan valkuaista
2 rkl sokeria
100 g tomusokeria
50 g mantelijauhetta
pastaväriä(wiltonin valkoista väriä)

Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri, siivilöi kolmeen kertaan. Vatkaa valkuaisia kunnes alkavat vaahtoutua ja lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. 

Sekoita mantelijauheseos pienissä erissä nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon, lisää myös tässä vaiheessa pastaväriä haluamasi määrä sekä jos haluat pastellisia vaaleita sävyjä niin myös wiltonin valkoista väriä. Kokeile seoksen koostumusta valuttamalla macaronmassaa kulhoon, pinnan pitäisi jäädä tasaiseksi. Sekoita tarvittaessa varovasti lisää. 

Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreä tylla. Pursota haluamasi kokoisia macaroneja silikonialustalle joka on pellin päällä. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten sekä tarvittaessa tikulla puhkaise ilmakuplat ja anna sen jälkeen niiden levätä tunnin verran.

Lämmitä uuni (160) riippuu paljon uuneista, joissain 150 asteeseen ja paista macaroneja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä silikonialustalla ja täytä kuoret.

Instagramin IG-TV:stä löytyy myös video macaronien tekoon, linkki Macaronit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *