Kinuski-Valkosuklaa -juustokakku

Ole hyvä ja vähennä määrää 50 %, jos haluat tehdä sen standardikoossa.

PIPARKAKKUPOHJA
2 kananmuna
2 dl piimää
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
4 tl piparkakkumaustetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasooda

  1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sprayaa vuokasprayta ∅ 20 cm kakkuvuokaan, aseta leivinpaperista leikattu ympyrä kakkuvuoan pohjalle.
  3. Sekoita kaikki ainesosat yhteen ja sekoita huolellisesti.
  4. Kaada seos kakkuvuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 20 minuuttia.
  5. Anna hetki viilentyä ja kumoa sitten kakkupohja.

KINUSKIKASTIKE
3 dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa
2 dl kondensoitua maitoa

  1. Lisää pataan kuohukerma ja fariinisokeri.
  2. Kiehauta seosta noin 5-10 minuuttia ja ota pois liedeltä.
  3. Lisää sekaan kondensoitua maitoa ja sekoita.
  4. Anna kastikkeen viilentyä ennen kuin täytät kakun.

VALKOSUKLAATÄYTE
500 g mascarponea
300 g valkosuklaata
4 dl flora vanillaa
4 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
2 dl kondensoitua maitoa
2 rkl vaniljasokeria tai vaniljapastaa
1 dl sokeria
10 liivatetta

  1. Sulata valkosuklaa ja anna sen viilentyä.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
  3. Sekoita flora vanilla ja vispikerma, vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
  4. Pehmennä toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarpone, lisää siihen jäähtynyt valkosuklaa ja kondensoitu maito, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita huolella.
  5. Lämmitä hieman vettä ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
  6. Sekoita liivateseos valkosuklaatäytteeseen.
  7. Lisää pienissä osissa vispikermaseosta ja sekoita tasaiseksi.

VALMISTUSOHJE
Kinuskikastike
Valmista puolukkahilloa
Piparkakkupohja
Valkosuklaatäyte
Piparkakkumurua

  1. Aseta kakkupohja tarjoilulautaselle.
  2. Levitä lusikalla kerros kinuskikastiketta kakkupohjan päälle (säästä loppuosa kakun päälle) sekä puolukkahilloketta ja piparkakkumuruja.
  3. Aseta reunavuoka kakkupohjan ympärille niin, että kakun ja vuoan väliin jää tilaa, halkaisijaltaan noin 24-25 cm. (suihkuta vuokasprayta vuoan reunoille).
  4. Kaada valkosuklaatäyte kakkupohjan päälle niin, että se valuu myös reunoille.
  5. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään yli 4 tunniksi.

KORISTELU
Fazerin pieniä piparkakkuja
Piparkakkudominoita
Lumihiutaleita (tehty sokerimassasta)
Kinuskikastiketta
Vaahtokarkkeja
Koristerakeita
Diamond dust -kimalle tomusokeria

  1. Poista varovasti reunavuoka kakun ympäriltä.
  2. Lisää keskelle kinuskikastiketta niin, ettei se valu reunoille.
  3. Koristele kakku piparkakuilla, vaahtokarkeilla yms.
  4. Ripottele lopuksi päälle kimaltavaa tomusokeria, joka ei sula kakun pinnalta pois.