
PIIRAKKAPOHJA (24 cm vuoka)
125 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
3 kananmunan keltuaista
3,5 dl vehnÀjauhoa
- YhdistÀ yleiskoneen kulhoon tomusokeri ja huoneenlÀmpöinen voi, vatkaa vaaleaksi.
- YhdistÀ joukkoon kananmunan keltuaiset.
- LisÀÀ kuivat aineet pienissÀ erin ja sekoita kovaksi massaksi.
- Laita uuni lÀmpenemÀÀn 175 asteeseen.
- Kaulitse taikina isoksi ympyrÀn malliseksi levyksi ja nosta taikinalevy piirakkavuokaan, painele taikina reunoille ja siisti ylÀreuna veitseÀ apuna kÀyttÀen.
- Pistele pohjalle haarukan avulla reikiÀ.
- Nosta piirakkavuoka kylmÀÀn hetkeksi aikaa.

KINUSKITĂYTE
250 g fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl vehnÀjauhoja
50 g voita
1,5 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
5 dl puolukoita
- LisÀÀ kattilaan fariinisokeri, vehnÀjauho, kuohukerma, voi ja vaniljasokeri.
- KeitÀ seosta, kunnes voi on sulanut ja seos alkaa hieman paksuuntua.
- Nosta kattila liedeltÀ ja sekoita joukkoon kananmunan keltuainen.
- Sekoittele lÀmpöisen lieden pÀÀllÀ vielÀ hetki, kunnes kinuskitÀyte on paksua.
- Kaada kinuskitÀyte kulhoon ja nosta hetkeksi kylmÀÀn.
- Laita piirakkapohja uuniin ja paista noin 10 min.
- LisÀÀ kinuskitÀyte piirakkapohjalle sekÀ jÀiset puolukat.
- Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista noin 25 min.
- Anna piirakan jÀÀhtyÀ ennen koristelua.

ITALIALAINEN MARENKI
2,5 dl sokeria
1 dl vettÀ
3 kananmunan valkuaista
- Laita valkuaiset kulhoon.
- Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, keitÀ 120 asteiseksi.
- Sokeriliemen kiehuessa vatkaa valkuaisia kevyeksi vaahdoksi.
- LisÀÀ hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi valkuaisten joukkoon kokoajan samalla vatkaten.
- Vatkaa marenkia, kunnes se jÀÀhtyy huoneenlÀmpöiseksi.
- Pursota italialaista marenkia pursotuspussin ja tyllan avulla piirakan pÀÀlle.
- Viimeistele piirakka puolukoilla, puolukan varvuilla sekÀ tomusokerilla tai kimallejauheella.

