Kakut

Mansikkakermakakku ūüćď

Tässä ihan perinteinen kesäinen mansikkakermakakkuresepti.

SOKERIKAKKUPOHJA
(15 henk.)
5 kananmunaa (n. 260 g)
60 g perunajauhoja
185 g sokeria
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Suihkuta vuokaspray 22 cm vuoan pohjalle ja reunoille (PME), mikäli käytät tavallista kakkuvuokaa, niin laittaisin myös leivinpaperin pohjalle ja reunoille vuokasprayn lisäksi.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min.
  4. Yhdistä keskenään perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisää nämä kananmuna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  6. Kokeile kypsyys tarvittaessa tikun avulla, kypsä kakkupohja alkaa myös irrota vuoan reunoista.
  7. Kumoa kypsä kakkupohja jäähtymään.

(Kakkupohjan voi tehdä jo useita päiviä ennen kakun täyttöä, kääri jäähtynyt pohja kelmuun ja laita pakastimeen, nosta pakastimesta muutama tunti ennen täyttöä huoneenlämpöön.)

KOSTUTUS
1-dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria

MANSIKKAT√ĄYTE
500 g pakasta tai tuoretta mansikkaa
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
180 g creme fraicea
250 g mascarponea
1 dl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

  1. Keitä pakastemansikat.
  2. Soseuta mansikat blenderin avulla.
  3. Lisää liivatteet kylmään veteen.
  4. Yhdistä keskenään soseutetut mansikat, mascarpone, creme fraice, tomusokeri, sokeri, vaniljasokeri ja sekoita hyvin keskenään.
  5. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma ja flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.
  6. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
  7. Yhdistä liivateseos mansikkaseoksen joukkoon ja sekoita.
  8. Lisää lopuksi joukkoon myös mansikkaseokseen vispatut kermat.
  9. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, lisää yksi osa tarjoilualustan päälle ja kostuta pohja.
  10. Laita kakkupohjan ympärille reunakalvo.
  11. Lisää mansikkatäytteestä puolet pohjan päälle ja jatka kunnes kakku on täytetty, kostuta myös päällimmäinen kerros.
  12. Laita kelmu kakun päälle ja nostaan kylmään yli 4 tunniksi, mieluiten yönyli.

KUORRUTUS & KORISTELU
500 g tuoreita mansikoita

250 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria

  1. Lisää keskenään mascarpone, vispikerma, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  2. Vatkaa kuorrute jämäkäksi vaahdoksi.
  3. Kuorruta kakku lastan ja raapan avulla.
  4. Koristele mansikoilla ja kukilla.

ūüćďūüćďūüćď


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *