Kreemikakut

Suklaakakku ūü§é

SUKLAAKAKKU
(10 hengen)
Mehev√§ suklaakakkupohja, pehme√§ suklaakreemi, mascarponemousse, cookiesmurua sek√§ maitosuklaataganache. 

SUKLAAKAKKUPOHJA
3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl huoneenl√§mp√∂ist√§ maitoa 
1 dl kuumaa vettä
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta. 
2. Voitele kaksi 18 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, laita pohjalle ja reunoille leivinpaperit. 
3. Yhdist√§ kesken√§√§n kananmunat ja rypsi√∂ljy. 
4. Yhdist√§ kuivat aineet kesken√§√§n toisessa kulhossa. 
5. Kaada kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsi√∂ljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin k√§√§nnellen. 
6. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista alatasolla noin 35 minuuttia. 
7. Kuumoa hieman jäähtynyt pohjat ritilälle ja kääri pohjat kelmuihin. Anna jäähtyä ennen täytteiden tekemistä.

SUKLAAKREEMI
450 g voita
200 g tummaa suklaata
1 rkl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
250 g mascarpone
0.5 dl kaakaojauhetta

8. Sulata tumma suklaa ja anna j√§√§hty√§. 
9. Vatkaa huoneenl√§mp√∂inen voi valkoiseksi vaahdoksi. 
10. Lis√§√§ j√§√§htynyt suklaa voin joukkoon vatkaten. 
11. Lis√§√§ huoneenl√§mp√∂inen mascarpone joukkoon pieniss√§ eriss√§ samalla vatkaten. 
12. Lis√§√§ tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe pieniss√§ eriss√§ my√∂s joukkoon kokoajan vatkaten. 
13. Vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.

MASCARPONEMOUSSE
250 g mascarpone
1 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
vaniljapastaa

14. Yhdist√§ mascarpone, vispikerma, sokeri ja vaniljapasta, vatkaa j√§m√§k√§ksi vaahdoksi, laita kylm√§√§n odottamaan t√§ytt√∂√§. 

COOKIESMURU
Kakun v√§liin voi laittaa mit√§ vain keksimurua, olen k√§ytt√§nyt Lidlin paistopisteen cookieita. ūüôā Murenna cookiet murusiksi.

MAITOSUKLAAGANACHE
80 g kuohukermaa
80 g maitosuklaata

15. L√§mmit√§ kerma kattilassa ja lis√§√§ maitosuklaa, anna sulaa, sekoittele tasaiseksi ja anna j√§√§hty√§ huoneenl√§mp√∂iseksi. 

KAKUN T√ĄYTT√Ė JA KORISTELU
Kakkualusta
Reunakalvo, korkeus 12 cm esim. Confetti (paras ja jämäkkä)
Teippiä
Maitoa
Vaniljasokeria
Pursotuspussi
Tylla esim. Städterin 8-teräinen iso tähtitylla
Kelmua
Dominoita tai oreoita
Koristerakeita
Marenkia
Maitosuklaapalasia
Kultaista glitterväriä

16. Laita suklaakreemi√§ pursotuspussiin, (kreemi√§ kannattaa vatkata viel√§ juuri ennen pursotuspussiin laittoa). 
17. Halkaise kakkupohjat kahteen osaan niin, ett√§ tulee 4 kpl kakkupohjia.
18. Laita kakkualustalle yksi pohjista ja kiedo reunakalvo ympärille ja teippaa tiiviisti.
19. Kostuta pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella esim. sutia k√§ytt√§en. 
20. Laita suklaakreemiä kakkupohjan reunoille ympyrän mallisesti muutama kerros.
21. Lis√§√§ mascarponemoussea kakun keskelle, cookiesmurua ja maitosuklaaganachea. 
22. Jatka edellisen mukaan yhteens√§ kolmeen v√§liin. 
23. Kostuta my√∂s p√§√§llinen kansi ja laita kelmu p√§√§lle, nosta kakku j√§√§kaappiin kovettumaan. 

KREEMAUS
24. Ota j√§hmettynyt kakkupohja ja (vatkaa j√§ljell√§ olevaa kreemi√§ viel√§ ett√§ tulee kuohkeaa). Laita kerros kreemi√§ palettiveitsell√§ ja tasoita kakun pintaa muovisella raapalla, laita j√§√§kaappiin j√§hmettym√§√§n. 
25. Toista viel√§ kaksi kertaa edellinen ja tasoita kakun pinta. Laita kylm√§√§n. 

TUMMA SUKLAAGANACHE
85 g kuohukermaa 
50-60 g tummaa suklaata (Brunberg)
1 tl voita

26. L√§mmit√§ kuohukerma kattilassa ja lis√§√§ tumma suklaa joukkoon, anna sulaa. 
27. Lisää pieni määrä voita ja sekoittele ganache tasaiseksi, anna hieman jäähtyä (mikäli tuntuu liian löysältä niin lisää tarvittaessa pala kerralla suklaata)
28. Ganachen voit kakun p√§√§lle valuttaa esim. pursotuspussia k√§ytt√§en, pursotuspulloa apua k√§ytt√§en tai esim. lusikalla, pursota ensin reunat ja laita hetkeksi j√§hmettym√§√§n ja lis√§√§ keskiosaan. 

KORISTELU
29. Vatkaa jäljellä olevaa suklaakreemiä kuohkeaksi, laita kreemiä pursotuspussiin, jossa tylla. Pursota kakun päälle ja laita keksit väleihin
30. Lisää koristeeksi esim. marenkimurua, koristerakeita, maitosuklaapalasia, laitoin myös hiukan kultaista glitterväriä.

p.s. aikaa kakun tekoon menee enemm√§n kun tunti tai kaksi. ūüėÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *